Isnin, 24 Julai 2017

Mini Stationery Giveaway by Mirzasyazwina

Assalamualaikum..korang tengah buat apa tu??jom kita luangkan masa untuk join giveaway dari blogger mirzasyazwina ni..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup penyertaan ~ 5 August 2017

Ahad, 23 Julai 2017

Selesa Bergaya dengan Kebaya Kimono

Kenapa ea mood aku nak cerita pasal baju raya je..yela hujung-hujung raya ni la baru aku berkesempatan nak update..so aku harap korang pun terjoin mood aku sekali ni ye..okey let's baca..

Syawal kedua haritu aku memilih untuk memakai busana kebaya kimono yang aku beli dari jalan TAR..yang paling syok ialah baju tu aku dapat dengan harga yang sangat berbaloi-baloi uollsss...


Baju ni pada aku simple but sweet dengan fesyen corak di tengah-tengah line kebaya dan sekuntum bunga kat bahagian baju tu buat baju tu bertambah sweet dan ayu (nak cakap menambahkan keayuan pada pemaikanya boleh tak?? 😜)..dah la gabungan kain dan coraknya ialah biru+purple..kontra warna favourite iollss..

Tapi baju ni aku belum berkesempatan pergi beraya sehingga ke hari ni disebabkan raya kedua giliranku melayan saudara mara belah ayah aku yang datang dari Perak dan juga saudara belah ibu aku yang membalas kunjungan keluarga kami pada raya pertama..so memang sehari suntuk raya kedua tu kat rumah sendiri je..

Tapi takpela layan tetamu berhari raya pun baju kita kena vogue jugak kan..barula feel raya tu lebih sikit..nak selfie ke..nak wat video lagu raya pun boleh..hehehe


MINAZ Color Of Peonies 2.0 ~ Nadeera Kurung

Assalamualaikum..alhamdulillah akhirnya aku berjaya jugak mendapatkan sepasang baju keluaran Minaz pada untuk dipakai di pagi 1 syawal yang lalu..dah lama berkeinginan tapi masa tu mampu tengok jela hukhuk..kebetulan di awal tahun yang lalu aku dan encik tunang dah bersepakat memilih tema warna kuning sebagai tema raya tahun ini..walaupun kitorang raya berasingan tapi kitorang bersatu di dalam warna..cehhh 😝

Okay masa tengah survey punya survey tu ternampak la koleksi Minaz Peonies 2.0 yang menawan kalbu tu uolls..😱😱..ada banyak koleksi di dalam Minaz Peonies 2.0 dengan pelbagai warna menarik tapi aku tertarik dengan Nadeera Kurung warna cream gold..yela nak sama color tema punya pasal..walaupun mula-mula aku rasa agak over budget untuk raya aku tahun ni tapi bila tengok pada rekaan,kualiti dan keselesaan pada baju ni membuatkan aku rasa sangat berbaloi untuk memilikinya..tapi serius beb Nadeera Kurung dari Minaz ni buat aku rasa raya aku tahun ni lebih havoc dari biasa...πŸ’ƒπŸ’ƒ

Tetibe i perasan macam model uollss..😝😝

Yela kan..bila raya pertama ni memang fefeeling peragawati tu lebih sikit..biasa la bila balik ke kampung halaman jumpa sepupu-sepupu selain dari mengeratkan lagi silaturrahim ada satu sebab yang agak special..so sebab apa yang special tu??sebabnya ialah korang akan dapat banyak khidmat fotografer secara percuma..πŸ˜‰πŸ˜‰ so bila baju da cun melecun takkan korang nak dok diam je kan?gunakanla khidmat fotografer free korang tu sebaik mungkin..heheheh

Okay berbalik pada Minaz Peonies 2.0 Nadeera Kurung bukan je setakat rekaannye yang ekslusif dan menarik dengan kilauan swarovsky stone..tapi yang aku suka di kiri kanan pergelangan tangan baju ada zip untuk memudahkan kita berwudhu'..Alhamdulillah..jadi takdela bila nak ambil wudhu' tu korang tertarik-tarik baju tu..mudah dan senang apa lagi bila korang tumpang solat di rumah orang ketika beraya kan..dan bagi ibu-ibu yang menyusukan anak juga ada zip di kiri kanan bahagian dada baju jadi taklah korang risau dan runsing..tak perlu nak terselak-selak baju tu bila menyusukan anak..hehehe..

Zip di pergelangan tangan untuk memudahkan berwudhu'

Zip di bahagian dada bagi kemudahan ibu-ibu yang menyusukan anak

Pergelangan tangan dan di bahagian dihiasi dengan kilauan kilauan swarovsky stone

Aku kalau beli pakaian memang target boleh pakai ke pelbagai tempat dan acara..bukan suka pakai baju sama je tapi biarlah baju tu bukan hari raya je pakai pastu terperap je dalam almari..huhu..so aku memang berpuas hati la dengan Minaz Peonies 2.0 Nadeera Kurung ni..lagipun pada aku rekaannya menarik dan boleh dipakai ke pelbagai majlis rasmi,dinner or apa-apa je..










Rabu, 12 Julai 2017

LIRIK LAGU ELLY MAZLEIN ~ MERRY GO ROUND 🎀🎡





Sumber video ~ YouTube

Komposer : Aidit Alfian 
Tahun : 2004
                
Dari minor ke major
Sekian lama ku kenali mu o..oh
Masih tetap serupa yang aku rasa pada mu

Hayat bak merry go round
Berpusing-pusing balik semula o..oh
Sua setelah lama kita berpisah tak jumpa

Ku yakin telah tertulis
Kita masih belum berpunya
Mungkinkah kau di cipta untuk ku
Ku pula untuk mu

Ku yakin akan tertulis
Antara kau dan ku kan bercinta
Kerna aku kian pasti kini
Melakukan sesuatu

Jalan bersimpang-siur yang ku lalui
Selama ini o..oh
Tiada pernah ku duga
Menujukan ku pada mu

Ku yakin telah tertulis
Kita masih belum berpunya
Mungkinkah kau di cipta untuk ku
Ku pula untuk mu

Ku yakin akan tertulis
Antara kau dan ku kan bercinta
Kerna aku kian pasti kini
Melakukan sesuatu

Hayat bak merry go round
Berpusing-pusing balik semula
Sua setelah lama kita berpisah tak jumpa
Kini bersua dalam hayat yang
Bak merry go round



🎼 Aku memang suka sangat lagu lama-lama..lagu ni kalau tak silap aku form 2@3 masa tu..sampai sekarang still download letak kat fon..liriknya yang aku faham adalah tentang perasaan seorang wanita yang mencintai seorang lelaki dan dari dulu hingga sekarang tak pernah berubah walaupun pernah terpisah dan banyak cabaran yang dilalui tapi perasaanya tetap sama terhadap lelaki tu..setia gittewww..cam aku setia ngan lagu ni la..cewahhhh nak jugakkk πŸ˜’πŸ˜ 


HILARY DUFF LYRICS ~ COME CLEAN 🎀🎡

                   



Sumber video ~ YouTube


Songwriter : Kara DioGuardi, John Shanks
Producer : John Shanks
Year : 2004

Let's go back
Back to the beginning
Back to when the earth, the sun, the stars all aligned

'Cause perfect didn't feel so perfect
Trying to fit a square into a circle
was my life
I defy

[Chorus:]
Let the rain fall down
And wake my dreams
Let it wash away
My sanity
'Cause I wanna feel the thunder
I wanna scream
Let the rain fall down
I'm coming clean, I'm coming clean

I'm shedding
Shedding every color
Trying to find a pigment of truth
Beneath my skin

'Cause different
Doesn't feel so different
And going out is better
Then always staying in
Feel the wind

[Chorus]

I'm coming clean
Let the rain fall
Let the rain fall
I'm coming...

[Chorus x2]

Let's go back
Back to the beginning



🎼 Hilary Duff ni idola aku zezaman remaja dulu..suke sangat imej dia yang down-to-earth tu..come clean ni satu lagu favourite aku..apa yang aku faham sikit-sikit pasal lagu ni ialah mengenai penting nye berterus terang dalam "relationship"..di suatu saat kita nak buat keputusan dalam perhubungan pentingnya kita memikirkan kembali di saat kita memulakannya dan yang paling penting "dare to make your own decisions".. πŸ˜‰


Isnin, 10 Julai 2017

I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2

Jangan lepaskan peluang untuk menyertai segmen dari blogger Mrs Pip..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup penyertaan ~ 20 Julai 2017 
                                           (2 Petang) 



EVENT ~ PESTA DURIAN DAN BUAH-BUAHAN MALAYSIA THAILAND πŸπŸπŸ‰πŸ‘πŸ‡πŸ˜±πŸ˜±

Salam kepada semua..


PESTA DURIAN DAN BUAH-BUAHAN MALAYSIA THAILAND

🍍Tarikh ~ 27-30 Julai 2017
🍍Masa ~ 10.00 Pagi - 12.00 Tengah Malam
🍍Lokasi ~ Padang `B', Plaza Angsana Johor Bahru

🍐 Event Oleh ~ Best Street Food Festival
πŸ“² Untuk keterangan lanjut sila hubungi : 
     016-414 6669 (whatsapp) 


✏ Rasanya belum terlambat untuk aku menghebahkan acara yang pastinya ditunggu-tunggu oleh pencinta durian amnya (walaupun aku tak minat durian,bau pun tak sanggup😡) tapi aku rasa korang jangan lepaskan peluang untuk menghadiri acara seperti ini..lagipun ada banyak juga buah-buahan lain dari lain bukan durian je uolls..bermacam buah-buahan dari seluruh Malaysia dan juga dari negara Thailand boleh didapati di acara ini..so apalagi jom kita serbu ramai-ramai!! 

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Haii korang tengah buat apa tu?dah tengah malam ni tapi aku tak boleh tidur lagi..so aku nak ajak korang join segmen dari blogger Mia Liana ni..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup penyertaan ~ 19 Julai 2017 (11.59 malam) 



Sabtu, 8 Julai 2017

Segment July-August Bloglist By Sii Nurul

Ber segment again....

Klik banner untuk join

Tarikh tutup penyertaan ~ 15 Julai 2017

Masa Rehatku Lebih Bermakna Dengan KitKat Mini Cookies & Cream 🍫

Coklat kitkat memang salah satu coklat kegemaran aku sejak kanak-kanak..tagline "jom rehat sebentar bersama kitkat" ni memang cam betul2 ngam ngan aku sebab dari sekolah sampai waktu kerja aku memang cari coklat ni sebagai kudapan waktu rehat@lunch..kalau tak hari-hari pun seminggu sekali mesti ada kitkat dalam poket kecuali time aku tengah diet gila2 la..huhu..

Cerita sedikit info kitkat ni diperkenalkan sejak tahun 1935 di United Kingdom oleh Nestle..banyak sebenarnya flavour yang dikeluarkan tapi tak semua ada dijual di negara kita kan..yang aku tahu selain perasa original yang biasa tu, sekarang dah macam-macam jugak yang dah ada kat Malaysia antaranya kitkat chunky(hilang jap stress kerja kalau hadap yang ni) kitkat green tea(opkoz yg ni my fav sebab aku green tea's lover)..

Baru-baru ni(takla baru sangat..maybe aku baru berpeluang rasa sekarang,tu yang rasa baru sangatπŸ˜…) kitkat ada memperkenalkan produk variasi baru bagi produk mereka iaitu Kitkat Mini dengan 3 jenis flavour iaitu cookies & cream, caramel dan mocha..

   
Credit picture to ~ https://m.facebook.com/KitKatMalaysia/ (Tengok pun da tau rasanya confirm terangkat fefeeling beb!!)

So berapa hari yang lalu masa aku teman mak beli barangan keperluan dapur sempat la capai sepaket kitkat mini..sebagai percubaan aku pilih Kitkat Mini Cookies & Cream..



"A delicious burst of rich white cream and crunchy cookie bits" sesuai ngan kata2 tagline ni seriously la rasa nye memang umphhh tak tergambar korang kena cuba sendiri..yela cookies & cream dengan ramuan asal wafer kitkat memang rasa terangkat sampai nak melompat gitteww.. apa yang aku boleh cerita rasa nya juga memang sangat berbaloi dengan harganya..tak rugi cuba uolss!! πŸ˜‰πŸ˜‹





Isnin, 3 Julai 2017

Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com

Assalammualaikum..

Klik banner untuk join

Jom korang kita sesama join segmen dari blogger Dilah ni..kalau ramai-ramai join dia nak bagi hadiah misteri uollsss..so macam biasa cepat-cepat la klik banner untuk menyertai..

   Tarikh tutup penyertaan ~ 16 Julai 2017

Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog kasihjuju.com

Mari bersegmen..

Klik banner untuk join

Tarikh tutup penyertaan ~ 8 Julai 2017




Ahad, 2 Julai 2017

Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira

So, what are u waiting for??let's join laaa.. πŸ˜‰

Click banner to join

Due date ~ 28 July 2017